A Faraday Future elhagyná a Formula-E-t

2017.08.19. 17:20

Van, aki imádja, van, aki ódzkodik a villanyautós versenyzéstől, de egy biztos: a Formula-E egyre népszerűbb az autógyártók körében. Az Audi jövőre már gyári csapatot indít, példájukat a BMW is követi. A Porsche Le Mans-t hagyja ott a sorozat kedvéért, a Mercedes pedig Nico Rosbergre bízta saját projektjének vezetését. De nem mindenkinek fenékig tejfel a dolog.

5

A Renault például a Forma-1-re fordítana több energiát, az elektromos versenyeket átpasszolná a Nissannak. Most pedig a Faraday Future-rel kapcsolatban ütötték fel a fejüket a távozásról szóló hírek. Nem megy nekik igazán jól, hiszen a tízcsapatos szériában csupán a nyolcadikok, de nem emiatt lépnének ki.

A vállalat komoly pénzügyi gondokkal küzd, és bár rekordokat döntenek, kiemelkedő tudású szakembereket szerződtetnek, és a megrendelők is megrohanták őket, de ez mind hiába, ha nem tudják beindítani a gyártást. A The Verge szerint minden fillér helyét meg kell fontolniuk, a Formula-E pedig sokba kerül, így tulajdonképpen a fennmaradás érdekében búcsúzhatnak.

Hivatalos megerősítés persze még nincs, így semmit nem tudhatunk biztosan a Faraday Future jövőjét illetően. Ha most valóban a kiszállás mellett döntenek, később természetesen még lehet visszaút is, ha sikerül stabilizálniuk az anyagiakat.