Elkezdődött az új villany-Audi gyártása

2018.09.03. 12:01

Az E-Tron, az első, nagyobb mennyiségű gyártásra szánt elektromos Audi – az elektromos R8-ast nem érdemes ide számolni, az lényegében kézi munkával készült néhány tucat példányban – mától készül a VW csoport brüsszeli üzemében.

etron villantas

A gyáriak egyelőre csak az autó egyik sarkát mutathatták meg, mivel a teljes kép egyelőre többé-kevésbé titkos. Eddig csak a részletek felismerését lehetetlenné tevő fólia-ruhában mutogatták a tisztán elektromos szabadidő-autót, amely méretei és 400 km-es hatótávja alapján leginkább talán a Tesla Model X vetélytársának tekinthető.

A brüsszeli gyárban évek óta dolgoztak ezért a pillanatért: átalakították a teljes gyártási eljárást, hogy az elektromos autó tömeggyártása itt valósulhasson meg. A gyár adatai szerint a dolgozók ennek érdekében összesen több mint 200 ezer órát töltöttek az új gyártási módszerek elsajátításával.

Az E-Tron bemutatóját San Franciscóban tartja az Audi, szeptember 17-én – remélhetőleg ott kiderül minden, amit eddig a típussal kapcsolatban titkoltak a gyáriak.