1,5 millió dollárért kínálják ezt a Tesla Roadstert

2020.07.22. 12:15

A leghíresebb Tesla Roadster címet kétségkívül az a példány nyerte el, amit Elon Muskék nagyjából két és fél éve az űrbe lőttek. Nemrég viszont egy másik Roadster is rivaldafénybe került, mégpedig az árával: 1,5 millió dollárért - kb. 450 millió forintnak felel meg - kínálják eladásra Svájcban.

Az eredeti Tesla Roadstereket 2008 és 2012 között gyártották, igencsak korlátozott példányszámban: mindössze 2500 darab készült belőlük. A használt modellek átlagára nagyjából 60 ezer dollár körül mozog, de arra is volt már példa, hogy milliós nagyságrendben próbáltak elpasszolni egyet. Pár évvel korábban például 1 millió dollárért hirdettek meg egy Roadstert, prototípus néven. Mint kiderült, csak a VIN 32-es (32. legyártott) modelljét próbálta eladni tulajdonosa egy kis trükközéssel, prototípusnak címezve.

A mostani Roadsternél ilyenről szó sincs, más miatt kínálják irtózatos pénzért: ez az utolsó legyártott, VIN 2500-as modell, ráadásul csak 200 kilométer van benne. A hirdetés szerint az autó makulátlan állapotban van, megfelelően tárolták az évek során, sőt, gyakorlatilag vadiúj, még a kormányon és a kéziféken is rajta van az eredeti védőzsák.

Az biztos, hogy különleges darab, az már kevésbé, hogy lesz-e olyan elvetemült gyűjtő, aki ezen az áron lecsap az utolsó eredeti Roadsterre.