Gyári előzetes a Volkswagen ID.4-ről

2020.08.19. 13:27

Egyes feltételezések szerint akár jövő héten sor kerülhet a VW második villanyautójának bemutatására, hiszen valószínű, hogy még a Skoda-testvér előtt leleplezik a terepjáró-jellegű modellt.

Az ID.4 létezése régóta nem titok, és ez a VW legelső, valóban nemzetközi elektromos autója – az ID.3-at elsősorban Európába szánták – ám eddig csak szórványosan jelentek meg róla információk. Erre a legvalószínűbb magyarázat, hogy ameddig az MEB platform elsősorban szoftveres hibáit ki nem küszöbölték, nem szerették volna tovább bővíteni az erre épülő modellek körét. Más értesülések szerint az áprilisi New York Auto Show-n szerették volna leleplezni a típust, ám mivel az áprilisban elmaradt, az ID.4 bemutatását is elhalasztották.

A képeken egyébként az autó néhány részlete látszik egyszerű vonalrajz formájában: az orra, a hátulja a töltőnyílás környékén, illetve a műszerfal egy része. Ezek a korábbi részleteket ismerve már nem tartogatnak komoly meglepetést, csak azt erősítik meg, amit eddig is sejtettünk: az ID.4 napjaink legdivatosabb kategóriájába, a közepes méretű szabadidő-autók közé érkezik, méretben nagyjából a Tiguan rövidebb és hosszabb változata közé illeszkedik majd.

Úgy tűnik, a típus nagyjából egyszerre érkezik cseh testvérmodelljével, a Skoda Enyaq-kal. amelyről szintén a napokban mutattak néhány tervezői vázlatot.