Jó nagy terep-kupét készítettek a VW Tiguanból

2020.09.08. 07:08

Érdekes, hogy bár a BMW-nél elég jól működik a terep-kupé recept több méretben is, a konkurencia nem sietett igazán lemásolni az ötletet, és aki megtette, az is inkább csak lokálisan kínál ilyesmit. A Renault például csak Oroszországnak fejlesztette ki az Arkana nevű modelljét, a VW pedig most épp Kínában kezdi a Tiguan X nevű típus forgalmazását.

A műszaki szempontból a Tiguan nyújtott változatán alapuló modell 4,77 méteres hossza alapján még a hátul erőteljesen ereszkedő övvonal ellenére is elég tágas lehet, néhány centivel még a BMW X4-esre is rálicitál, már ami a hosszát illeti. Az autó műszaki megoldásairól egyelőre nem tudni sokat, csak annyit, hogy benzines turbómotorokat kap, 190 és 225 lóerős kivitelben.

Úgy hallani, a Tiguan X kínai specialitás marad, hasonlóan a Skoda Kodiaq GT-hez, amelyet szintén nem hoztak el Európába.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.