Szebb lett ez az átépített Mazda MX-5?

2021.01.26. 06:05

A Hurtan nevű spanyol vállalkozás Grand Albaycin nevű autója érdekes módon keveri az 1930-as évek formavilágát a korszerű műszaki megoldásokkal. Az alapja a Mazda MX-5 – a műszaki tartalmon szerencsére nem jutott eszükbe változtatni – a formaterv viszont csak néhány jó szögből tűnik igazán jól eltaláltnak.

A stílus egyértelműen a Morgan régimódi típusaira emlékeztet: szemből, messziről, hunyorítva talán össze is lehet keverni a Spanyolországban átépített Mazdát egy 4/4-essel vagy Plus 8-assal. Közelebbről azonban elég feltűnő, hogy a Hurtan ablakkerete, ajtói és több más részlete is egy az egyben az MX-5-é, lényegében egy burkolatcserét, illetve némi nyomtávszélesítést követtek el.

Szemből és hátulról egyébként egész csinos a Grand Albaycin, csak az első sárvédő környéke tűnik furcsának: mintha itt útban lett volna a Mazda karosszéria a tökéletes vonalak meghúzásának.

Nehéz felmérni, hogy a spanyol-japán sportkocsi mennyire lesz vonzó a lehetséges vevők számára, hiszen egyelőre az árát sem ismerjük, de tömegjelenség biztosan nem lesz belőle: a tervekben összesen 30 példány legyártása szerepel.