A kempingezőknek kedveskedik a Mitsubishi

2021.04.04. 07:22

Igen szokatlan megoldással próbál az autóval kempingezők kedvében járni a Mitsubishi. A lakóautó ugyanis nagyon jó dolog, egészen sajátos életérzés, de egy kisbuszméretű járművet fenntartani nem mindenkinek éri meg, különösen, ha valaki csak ritkán tud hódolni a szenvedélyének. Vélhetően őket célozzák meg az L200-asra szerkeszthető, felfújható tetősátorral.

A GT Pick Up elnevezésű sátrat a GentleTenttel közösen készítették el. Teljesen felfújt állapotában 213 centiméter a magassága, és 140x220 centiméteres fekvőfelületet kapunk, vagyis egy normál méretű matrac is simán elfér benne. Leeresztett állapotban egy 100x100x18-as pakkot kell magunkkal vinni, amelynek súlya 27 kilogramm. Felfújhatjuk hordozható minikompresszorral, vagy kézi pumpával is. A GT Pick Up a gyártó szerint egyrészt vízhatlan, másrészt pedig erősebb, akár 110 km/h körüli széllökéseket is elvisel. Öt ablakon keresztül szellőzik.

A GentleTentnek egyébként nem ez az első felfújható tetősátra. Több különféle variánst kínálnak: van olyan, amelyik kisbuszokra, és van, amelyik személyautókra ideális. Pickupos verzió létezik más modellekre is. A Mitsubishi-féle megoldás 3400 euró körüli összegért kapható, de egyelőre csak a németországi kirendeltség kínálatában.

Még több tetősátor a Totalcaron

Vedd a hátadra a házad - a Porsche komolyan vette
A tetősátor nem új találmány, de egy Porschén elég furcsán mutat. Ráadásul 1,9 millióba kerül.
Bírja-e a vihart?
Kínzópróba: kipróbáltam, mit bír a tetősátor (és én) viharban, süvítő szélben vagy 40 fokos melegben.