Az USA elnöki Szörnyetege is elektromos lesz...valamennyire

2021.05.22. 11:45

Az elődjével szemben a demokrata Joe Biden egyik nagy kampányígérete volt a környezetvédelem előtérbe helyezése, melynek részeként óriási hangsúlyt - értsd, dollármilliárdokat - helyeznek a villanyautózásra: fejlesztik az infrastruktúrát, támogatják az elektromos autók gyártását és fokozatosan lecserélik a teljes kormányzati flottát elektromosra.

1

Hogy ezt mennyire következetesen viszik véghez, arra egy újságíró kérdezett rá: vajon a majd' hét tonnás elnöki limuzinba is kerül a jövőben környezetbarát technológia? A kérdésre Biden sajtótitkára, Jen Psaki adott egyértelmű választ, szerinte a teherautó alapú, Cadillac emblémás limuzin, “A Szörnyeteg” (The Beast) elektromosítása az elnök feltétlen céljai között szerepel.

Egy ekkora méretű és súlyú autó átalakítása viszont nem egyszerű, hisz a jelenlegi legnehezebb villanyautó, a GMC Hummer EV is alig négy tonna, így a Szörnyeteg megmozgatása óriási, bőven 100 kWh fölötti akkupakkot követelne meg, így talán érdemesebb lenne a General Motors helyett a Teslához fordulni, ami a Semi elnevezésű kamionnal valamivel közelebb jár az elnöki limó dimenzióihoz.

Ezt csak tetézi, hogy a VIP utasok miatt a Szörnyetegnek különösen megbízhatónak, és hosszú távon is üzemképesnek kell lennie, így valószínű, hogy tisztán elektromos hajtás helyett csak részleges lesz a villanyosítás, vagyis egy plugin hibrid Szörnyetegre számíthat az elnök, amely csak rövidebb távokon, hivatalos eseményeken menne tisztán akkumulátorról.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.