Terményért ad autót a Toyota

2021.08.12. 09:05

A Toyota Barter nevű programmal már 2019-ben elkezdtek kísérletezni, de mostantól mindenki számára nyitva áll a lehetőség Brazíliában. Ha elegendő mezőgazdasági termény van a birtokában, azt közvetlenül autóra válthatja.

Egyelőre három típust kínálnak így: a Hilux pickupot, az SW4 terepjárót, ami a Fortuner helyi megfelelője, a Hilux zárt felépítményes rokona, illetve a Corolla Crosst. Azt mondják, a terményekért – egyebek közt kukoricát és szójababot is elfogadnak – az aktuális piaci árat fizetik, és bár egyelőre csak néhány kereskedést szereltek fel az átvételhez szükséges felszereléssel, a jövőben egyre több Toyota szalonban lesz elérhető a barterben vásárlás lehetősége.

A Toyota azért indította ezt a szokatlan kezdeményezést, mert a vásárlóik hatodrésze már most is mezőgazdasági vállalkozó, és azt remélik, hogy így többen választják majd ebből a körből a japán márkát.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.