Igazán látványos a VW új elektromos versenyautója

2021.10.05. 09:48

A színpompás külső el is tereli a figyelmet az átdolgozott részletekről, pedig a versenyre szánt ID.4-et a Rhys Millen Racing és a Tanner Foust Racing műhelyekben alaposan átdolgozták.

A módosítások elsősorban azt célozzák, hogy az ID.4 jobban bírja a Rebelle Rally megpróbáltatásait: a futam a Hoover Gáttól indul, Nevadából, és az arizonai sivatagon át Kaliforniáig húzódik a 2500 kilométeres útvonal. Ennek megfelelően az akkucsomag és a hajtásrendszer kapott egy masszív alsó pajzsot, emellett masszívabbra cserélték a kerekeket és a futómű egyes elemeit.

A gyári versenyautó dekorációját a Salt Lake Cityben alkotó Liz Kuz-ra bízták, aki a sivatag szépségeit tükröző mintázatot talált ki: az ég kékje és a sivatag színei igazi látványossággá teszik a Volkswagent.

Az egyébként gyári hajtásláncú, 299 lóerős, és az EPA mérése szerint 400 km-es hatótávú autóval a csak nők számára rendezett versenyen Mercedes Lilienthal szabadúszó újságíró indulhat neki a hosszú útnak, navigátora Emily Winslow lesz. A nyolcnapos tájékozódási verseny október 7-én indul.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.