2025-ben tér vissza az Opel Manta

2022.03.07. 06:04

A Stellantis az Opel új arculatának bevezetését is egy modernre rajzolt Manta A-val reklámozta, de ahhoz a bejelentéshez is passzolt a koncepcióautó, hogy a márka 2028-ra teljesen elektromos alapokra fog átállni. Most újabb információkat kaptunk az Opel terveiről, amelyek között egy Manta-utód is szerepel.

numanta

Annyira pozitív volt az e-Manta fogadtatása, hogy a cégnél úgy döntöttek, megvalósítják a projektet, de a mi minifelmérésünk is arra mutatott, hogy a közönség vevő lenne egy sportos Opelre. Az új infók egy hivatalos közleményből derültek ki, amiben nem csak egy új Mantáról, de az Insignia és a Crossland utódjáról is esik szó: előbbit az emelt Citroen C5 X ellen szánják, utóbbi valószínűleg szegmenst lép felfelé, de mindkettő villanyautóként tér majd vissza.

A márka vezérigazgatója, Uwe Hochgeschurtz nyilatkozata alapján azonban nem feltétlenül örülnek majd a rajongók: bár az autó tervezésekor a vezetési élményen lesz a fókusz, Hochgeschurtz szerint az új Mantában bőségesen lesz hely. Ez egybecseng a korábbi információkkal: emelt hasmagasságú kupésított négyajtósként tér vissza a Manta. Az autó a Stellantis STLA Medium platformjára épül majd, várhatóan az évtized közepén fog bemutatkozni, és a Hyundai Ioniq 5/Kia EV6 (tesztünk itt) ellenfelének szánják.