Megvillantották az elektromos Passat-utódot

2022.03.15. 15:17

Januárban véget ért a Passat szedán európai pályafutása, mostantól csak kombi karosszériával készül a középkategóriás Volkswagen. Persze akik hasonló méretű, de inkább lépcsőshátú autót vennének a konszerntől, nem maradnak választási lehetőségek nélkül, ott van ugyanis márkán belül az Arteon, valamint a Škodától a Superb. És úgy fest, az Aero B is valahova ide kerül majd.

Screenshot 2022-03-15 at 11-34-30 Volkswagen Aero B Teased And C

Kémfotókon már ősszel is megleshettük az MEB platformra épülő, tehát eleve elektromosnak készülő Volkswagent, most viszont itt az első – igaz, meglehetősen gyenge minőségű – gyári teaserfotó is. Egyelőre annyit tudni, hogy ötajtós liftback, illetve rövid szedán kasznival készül, hogy később lesz-e például kombi, azt nem tudni.

Most még persze az sem biztos, hogy az Aero B nevet fogja viselni a modell, elképzelhető, hogy a sorozatgyártás megkezdéséig kitalálnak valami mást. Például az ID.Aero eléggé adná magát, ha már úgyis az ID-előtagot aggatják a villanyautókra. Mindenesetre a forgalmazás megkezdését 2023-ra tervezik, vagyis jó eséllyel már idén megmutatják a kész autót, és megosztják annak műszaki jellemzőit.