Mégsem jön össze a McLaren felvásárlás az Audinak?

2022.05.06. 14:27

Már nem titok, hogy a VW csoport a Formula-1-be készül, motort is fejlesztenek, és úgy néz ki, legalább egy csapatba is beszállnának. Korábban arról volt szó, hogy az Audi a McLaren csapatát próbálná felvásárolni, de a legújabb hírek arról szólnak, hogy a tárgyalások eddig nem jártak a várt eredménnyel.

mclaren formula1

A Reuters értesülései szerint a két fél elképzelései túl távol esnek egymástól az árat illetően, így egyre kevesebb az esély rá, hogy meg tudnak egyezni. Ugyanakkor úgy hallani, hogy az Audi már a Williams-szel, és Sauberrel is elkezdett tárgyalni, sőt, az Aston Martin csapat is szóba került, mint lehetséges partner.

A Sauber jelenleg Alfa Romeo néven futtat F1-es csapatot a Ferrari motorjával, az Aston Martin pedig a Mercedes viszonylag szoros partnere, így a legnagyobb esély a megállapodásra talán a Williams-szel lehet, ahol a VW-nek személyes kapcsolata is van: a csapatfőnök, Jost Capito korábban a Volswagen világbajnok WRC-csapatát irányította.

Akárhogy is oldják meg, annyi biztos, hogy az Audi és a Porsche a márkaérték fokozásának lehetőségét látja a Formula-1-hez való csatlakozásban, és erről már a VW csoport vezetőit is sikerült meggyőzni, így az évtized közepére biztosan beszállnak a sorozatba valamiképpen. Ám egy jól működő csapat felvásárlása révén erre akár korábban is sor kerülhetne.