Hatkerekű, amivel sorozatban pusztíthatod a zombikat

2022.07.15. 06:02

Az Apocalypse Juggernautot még a gyártója is úgy jellemzi, hogy a legagresszívabb jármű eddig. Nem állnak messze a valóságtól, mert ez a leírás tökéletesen illik erre az egyedi, hatkerekű szörnyetegre.

Ha megalomániáról van szó, akkor egyértelműen az amerikaiaknál kell keresni az alapot is, így a Juggernaut alapjául is a Dodge RAM-et választották, ami már polgári kivitelben sem egy szerény méretű jószág. Ebbe belepakoltak egy 850 lóerőre húzott, Hellcatből származó hatkettes V8-ast, hogy nehogy elfogyjon a kraft az emelkedőn. Aztán megtoldották még egy kicsit, hiszen mire elég négy kerék manapság, sokkal jobb, ha van helyette hat.

Hogy véletlenül se emlékeztessen sok ponton egy gyári RAM-re, a Juggernaut minden pontjára túlzó, ízlésügyileg kimondottan kérdéses karosszériaelemeket pakoltak. Az egész autót megemelték egy teljesen új futóművel, ami egészen megdöbbentően bírja a terhelést: az Apocalypse azt mondja, hogy ötvenszer ugrattak vele úgy, hogy a kerekek 3 méter magasban voltak, az autó pedig simán bírta. Impresszív.

Apropó kerekek: mind a hat darab kerék 22 colos, a gumik pedig összesen 40 col, vagyis körülbelül egy méter átmérőjűek. Különben a jármű többi mérete is letaglózó, hiszen 2,24 méter magas, 6,91 méter hosszú és elképesztő 2,5 méter széles monstrumról beszélünk.

A Juggernautból jelenleg két kész példány van raktáron az Apocalypse-nél, akik 298 ezer dollárt, vagyis nagyjából 122 millió forintot kérnek darabjáért.