Az új elektromos Hummerben kárt tehet a víz

2022.08.30. 11:25

A GMC Hummer hajszálpontosan emelte át az elődje tulajdonságait az elektromos korszakba. Sőt, még meg is fejelte őket, hiszen az új GMC Hummer már nem csupán hatalmas és látványos, hanem még pusztítóan gyors is. Az elektromos pickup 1000 lóerős és még egy külön vezetési módja is van arra az esetre, ha a sofőr meg szeretne vadulni vele. Bár teljesen irreálisnak tűnik a méretei alapján, a Hummer 3 másodperc alatt gyorsul 96 km/h-ra.

4

Bár a gyártó igyekezett kidomborítani, hogy az újdonság terepjáróként is remekül használható, most úgy tűnik, hogy óvatosan kell majd olyan helyre menni vele, ahol nedvesség van. Az NHTSA, vagyis az Egyesült Államok közlekedésbiztonsági ügynöksége arról számolt be, hogy az új Hummer egyes tömítései hibásak lehetnek, amitől víz juthat az autóban olyan helyekre, ahova nagyon nem kéne.

Egy képet is közöltek egy ilyen esetről, amin az látszik, hogy az A-oszlop tövében, az ajtók mögött hanyagul, rossz minőségben kivitelezett tömítések vannak. Ez azért problémás, mert a víz így el tud jutni az ajtó környékén több elektromos rendszerhez, amik elrozsdásodhatnak vagy meghibásodhatnak.

Kép forrása: NHTSA
Kép forrása: NHTSA

Egyelőre úgy tűnik, hogy az elektromos ablakemelők szinte minden eleme, illetve ajtó zárszerkezete és vezérlőelektronikája is veszélyben lehet. Olyan esetről is van információjuk, amikor ok nélkül beindult a riasztó, sőt, még olyanról is, amikor indokolatlan hibaüzeneteket írt ki a fedélzeti rendszer. Ezek a problémák önmagukban még nem feltétlenül veszélyesek, de nem túl bizalomgerjesztő a későbbiekre nézve, hogy ilyen megtörténhet.

Az NHTSA vizsgálata szerint ezt a hibát mindenképp javítani kell, amit szerintük a hiba bonyolultsága miatt a gyártónak kéne megoldania. Arról egyelőre nincs információ, hogy ez egy minden Hummert érintő probléma, vagy csak kis számban előforduló esetről van szó. Mindenesetre egyszerre bosszantó és aggasztó, hogy ilyen problémák előfordulhatnak.

Forrás: NHTSA, Jalopnik