Új E-osztály kombi, villanybuggy, traffipax kisokos - heti hírösszefoglaló

2023.06.25. 07:42

A crossoverek és egyéb SUV-k tengerében felüdülés egy őszinte kombi, ha pedig az új E-osztályról van szó, tudjuk, hogy a Mercedes-Benz az európaiaknak csinálta a luxussal telepakolt ötajtóst. Most megmutatták Ausztriában, és el is fogadnám.

Az időjárás nem a tipikus nyári perzselő napos volt (bár nekem sikerült picit leégni), ugyanis pont kikaptunk egy viharokkal telített hetet. Ennek ellenére az idő nagyon kegyesen megvárta a TC tréning végét a szakadó esővel.

A fix kamerák az alattuk elhaladókat mérik, így elég nekik a 11-18 méteres „látótávolság”, de vannak ennél sokkal távolabbra, majdnem két kilométerre látó eszközök is.

A Toyota egy látványos koncepcióval lepte meg a világot  még 2022 januárjában . A hosszú motorháztetővel és gigantikus hátsó szárnnyal szerelt GR GT3 neve egyértelműen utalt versenyautó mivoltára.

A Citroen Ami-ból tavaly mutatták be a  My Ami Buggy  verziót, amiből eredetileg csak 50 darab készült volna. Akkor ez az 50 darab 18 perc alatt talált gazdára.

A GLC elképesztően fontos a Mercedesnek, sima SUV és Coupé formában is. Az új generáció az immár alap 48-voltos rendszer mellett benzines és dízel plug-in hibridként is kapható lesz, sima benzinesként viszont már a belépő GLC 200 is meglepően lelkes a kanyarokban.

A BKK felmérése szerint a nők inkább tömegközlekednek, mint a férfiak, akik az autózást részesítik leginkább előnyben. Ennek pedig egyik oka a társadalmi elvárás, neveltetés is lehet.

Egyre nagyobb a baj a használtautó-piacon, és az emberek zsebében – de leginkább ott. Nem igazán pörögnek az adásvételek, és ha mégis, abban nincs sok köszönet. Nagyon gyakran keresnek meg azzal az ügyfelek, hogy valami nagyon olcsó autót szeretnének vásárolni. Sokan a realitás talaján mozogva próbálnak valami használhatót kitúrni a Hahu-ról, mások pedig az Audi-BMW-Alfa-Merci vonalon mozognak – inkább kevesebb, mint több sikerrel.

A Mercedes-Benz visszahívást adott ki bizonyos, az Egyesült Államokban értékesített EQE, EQS és EQS SUV modelljeire. Összesen 8 281 darab autót érint a visszahívás.

A Jogger eleve minden idők legbefogadhatóbb soküléses Daciája, és nem csak azért, mert megirigyelték a Volvók hátsó lámpáit és az övvonalának egy darabkáját. Itt egy minden szögből tisztességes formatervet látunk túlzások nélkül, ami az elmúlt években sokkal nevesebb márkáknál sem volt magától értetődő.