Itt az új Passat kombi, 650 lóerős villany Hyundai - heti hírösszefoglaló

2023.07.15. 06:44

Repül az idő: a jelenlegi, vagyis  nyolcadik generációs Passat  már 2015 óta, vagyis már nyolc éve a piacon van. Bár a még mindig egészen frissnek tűnik, eljött az ideje az új modellnek, amit a Volkswagen hamarosan be is fog mutatni.

A Hyundai Goodwoodban, a Festival of Speeden mutatja be élőben az első, de nem utolsó villanyautóját, ami megkapta az "N" logót. Ez pedig az Ioniq 5 lett. 

Az Ioniq 6 alapjaira épülő sportos koncepció éppen a fesztivál hagyományos háziversenyén szerepelt, mikor az egyik hírhedten trükkös kanyarban nagy sebességgel a szalmabálák közé csapódott. Szerencsére úgy tűnik, az autó pilótája sértetlenül megúszta.

Eredeti funkciójuknak megfelelően működnek a kelenföldi P+R parkolók, miután bevezették a „jelképes” díjfizetést – tudatta a Budapest Közút csütörtökön az MTI-vel.

Ismét baleset történt Goodwoodban, a Festival of Speeden: egy Jaguar Mark I kereke elszállt, miközben épp tolták neki. Ez nem az első baleset az idei eseményen, nemrég a  Hyundai RN22e koncepcióautóval álltak bele a szalmabálákba.

A napokban kigyulladt egy  Porsche Panamera  az M0-s autóút 43-as kilométerénél, Üllő térségében. Mire a monori és a fővárosi tűzoltók a helyszínre értek, az autó már nagy intenzitással égett.

A Bolt HTX minden esetben jogszerűen járt el és a jogi szabályozásoknak maximálisan eleget tett, valamint megfelelő védjegyoltalommal rendelkeznek – derült ki a cég közleményéből, amit a Totalcarnak is elküldtek.

Denis Le Vot, a gyártó vezetője szerint a villany Sandero 2027-ben vagy 2028-ban érkezik, az árak alacsonyan tartása pedig – a Dacia hagyományainak megfelelően – fontos szempont a tervezés és kivitelezés során. Ehhez a gyártó tovább viszi nagy sikerű apró elektromos autójuk, a Spring alapleveit, melyek szerint ha az autó súlyát sikerül minimalizálni, sem erős motorra, sem nagy, nehéz és drága akkupakkra nincs szükség ahhoz, hogy a mindennapokban kompromisszumok nélkül használható autót kapjunk.

Érkezik a Mustang Mach-E terepre hangolt változata, a Rally A külsőn számos érdekes változtatás látható. Szembetűnő a ralis stílusú hátsó szárny, a frissített hűtőrács két plusz körlámpával, valamint a terepgumik és a sárvédők mellett a kissé megemelt hasmagasság is.

Az amerikai törvényhozás néhány republikánus képviselője úgy gondolja, a konzervatív viselkedés része, hogy az amerikai hadsereg járművei kitartsanak a hagyományos meghajtás mellett. Egy szakportál szerzői szerint ez ostobaság. 

A szabálysértési törvényben rögzített bírságok minimális és maximális összegét megemelte a törvényhozó. A büntetési tételek 30 százalékkal emelkedtek. Az eddigi 5.000 forintos minimum összeg 6.500 forintra nő, a maximális 150.000 forint pedig 200.000 forintra emelkedik szeptembertől.

Az utolsó két legyártott Fiesta közül az egyik a Ford német ágánál marad, míg a másik a brit Ford-gyűjteménybe kerül. Ezzel vége, a kölni gyár pedig átáll az elektromos crossoverek termelésére.