2023.08.06. 09:56

A magyar piac azonban még éves szinten sem tudott bővülést elérni a Datahouse  statisztikái  szerint. Az első félévben kevesebb mint 56 ezer új autóra került rendszám, ez viszont majdnem 2 százalékos csökkenést jelent éves szinten. 2019 azonos időszakával összevetve pedig 24 százalékkal zsugorodott a magyar újautó-piac.

Ritka, hogy egy modern autó akár csak 10 évig is gyártásban maradjon, ehhez képest a  Lada Niva  már csaknem 50 éve töretlenül készül Oroszországban. A közelgő jubileumra való tekintettel a gyártó egy modellfrissítést tervez.

A közlekedésbiztonság talán sosem kapott még akkora figyelmet hazánkban, mint manapság. Ez egyrészt az  Árpád hídi balesetnek , másrészt pedig az általánosan gyalázatos hazai közlekedési morálnak köszönhető. Nem figyel senki senkire, a többség csak nyomja, mert megteheti. Ha megsérül, vagy meghal valaki úgysem kap érte világvégét, max felfüggesztettet, meg egy kis büntikét némi vezetéstől eltiltással.

A régebbi Land Cruiserek az offroadozás legmeghatározóbb autói közé tartoznak, bár az elmúlt generációkban eléggé  elsuvosodott  a modell. Az új generációval viszont szakítanak a városias megjelenéssel és visszatérnek a gyökerekhez. Az új Land Cruiser megtartja klasszikus, robusztus vázszerkezetét, amit a Toyota GA-F platformjára építenek. Ezen a platformon nyugszik a jelenlegi Land Cruiser és a Toyota Tundra is.

Toyota Land Cruiser  a megbízhatóság és a tartósság szinonimája, gyakorlatilag évtizedek óta. Különösen kiemelkedő darab a legendás J70-es változat, amit 1984-ben mutattak be, és annyira jól sikerült, hogy a mai napig gyártják.

Az akkumulátor-nyersanyagok feldolgozásával foglalkozó kínai vállalatok egymás után jelentik be dél-koreai befektetéseiket – derül ki a Reuters összefoglalójából. Összesen öt akkunyersanyag-üzemet építenek az idei bejelentések alapján dél-koreai partnerekkel, ezek összértéke eléri a 4,4 milliárd dollárt, ami 1566 milliárd forintnak felel meg. 

Új választ találtak arra, miért drágák a villanyautók, máshol keresve a jelenség okát. A megoldást a normális méretű autók jelenthetik egy amerikai szervezet szerint. 

Jól megy a Ferrari (sport)szekere idén is, ugyanis az idei első félévben 6959 autót adtak el, ami 253-mal több, mint 2022 ugyanezen időszakában. Viszont a növekvő számok mellett a hibrid modelljeik iránti kereslet is egyre nagyobb. 

A Grazban gyártott Fisker Ocean a Magna Steyr technológiájára és a CATL akkumulátoraival épített prémium elektromos crossover. Most úgy néz ki, csatlakozik hozzá egy menő pickup, az Alaska, valamint az újdonságokat tömörítő négyajtós kabrió, az ezer lóerős Ronin. Ha érzetre ez a hétköznapokra túlzás lenne, ott van mellé a legkisebb Fisker, a cuki Pear is 2025-re.