Újabb két márkát hoz Magyarországra a Duna Autó

2024.05.16. 09:56

  • A Duna Autó – a magyar autópiac egyik legnagyobb múltú vállalata – a BYD-vel és MG-vel már eddig is nyitott a kínai márkák felé, de ez a folyamat most tovább folytatódik. A cég bejelentette, hogy megállapodást írt alá a kínai SOKON Csoporttal, így hamarosan importőrként hazánkban is árulni kezdi a SERES és DFSK márkák modelljeit.

A két új márka képviseletére egy különálló cég jön létre, saját, teljes értékű szakértői csapattal. Emellett az országos márkakereskedői hálózat kiépítése is hamarosan elkezdődik.

aláírási ceremónia Ormos Péter és ZJ Wan

Mi az a SERES?

Bár a SERES név nagyrészt ismeretlen az európai füleknek, a márka 1986 óta jelen van Kínában, igaz, korábban Sokon Group néven volt ismert. A nyugati terjeszkedés sem újkeletű, hiszen a vállalat 2016-ban kutatási-fejlesztési központot hozott létre az Egyesült Államok híres Szilícium-völgyében, 2023-ban pedig Amszterdamban rendezte be európai főhadiszállását. Itt közel 50 fős, kínai és európai szakemberekből álló csapat kontrollál minden lényeges területet, az értékesítéstől a vevőgondozáson, műszaki tanácsadáson és marketingen keresztül egészen az európai logisztikai kérdésekig. 2023 vége óta már központi alkatrészraktár is működik a kontinensen.

A SERES az elektromos hajtásra összpontosítva azt tűzte ki célul, hogy vezető szereplővé váljon a villanyautók területén. A márka Kínában AITO néven fut, és már eddig is szép sikereket ért el: egyes statisztikák szerint rendszeresen a top 5-ben végez a rendkívül zsúfolt kínai piacon.

A Duna Autó kínálatában a SERES három SUV modellel képviselteti magát: ezek az elektromos SERES3, az elektromos- és hatótávnövelő benzinmotorral is kérhető SERES5, valamint a csak hatótávnövelő benzinmotorral rendelhető SERES7.

Mi az a DFSK?

A DFSK korábban a Dongfeng és a Seres Group közös márkája volt, de 2022-óta már kizárólag utóbbi tulajdonában áll. A márka kínálatában belső égésű motoros és elektromos haszongépjárművek, valamint benzines, elektromos és hibrid személyautók egyaránt megtalálhatók.

A Duna Autónál a DFSK magyarországi indulásakor hat modell lesz elérhető. Ezek a DFSK 500, 600 és E5 nevű SUV-k, valamint a DFSK C31/C35, EC31 és EC75 nevű haszongépjárművek. A forgalmazó elmondása szerint a márkák nagy előnye a sokszínű motorizáltság, elektromos, benzines, plug-in hibrid és range extenderes változatokkal is készülnek.

Hogy az első hazai SERES és DFSK kereskedések mikor nyithatják meg kapuikat, a Duna Autó egyelőre nem közölte, viszont az első autókat még idén, októberre várják.