Porrá égett egy Koenigsegg Jesko, már csak 28 maradt

2024.06.19. 10:15

  • Teljesen elégett egy Koenigsegg Jesko Görögországban.
  • Egyelőre a gyártó sem tudja, mi okozta  a tüzet.
  • A sofőr és utasa épségben kijutott az autóból.

A Koenigsegg Jesko egy elképesztően durva, 1600 lóerős hipersportautó, melyet 3 millió dollárért, azaz 1,1 milliárd forintért lehetne megvásárolni, ha nem kelt volna el előre mind a 125 tervezett példány. Ez az egyébként is igen ritka modell most azonban egy kicsit még ritkább lett: egy frissen legyártott darab ugyanis nemrég porrá égett Görögországban.

Az esetről kevés részletet tudunk. Ami biztos, hogy az alábbi videóban látható Jesko Attack június 15-én egy „6to6 Europe Tour 2024" nevű rendezvényen vett részt, majd nem sokkal később kigyulladt az autópályán. Bár a felvételek tanúsága szerint az autó a felismerhetetlenségig összeégett, a sofőr és tulajdonosa épségben kijutott az utastérből.

Úgy tűnik, egyelőre a gyártó sem tudja, mi állhat az eset hátterében. Az EggRegistry nevű Koenigseggekre szakosodott weboldal szerint a vállalat levélben értesítette a jelenlegi 28 Jesko tulajdonost a történekről, és arra kérte őket, hogy az eset kivizsgálásáig ne vezessék saját példányukat.

Egyes beszámolók szerint az elégett Jesko egy nagyon friss, kevés kilométeres példány volt, melyet ennek ellenére egyáltalán nem kímélt a sofőrje. Nem elképzelhetetlen, hogy ez a túl korai megjáratás vezetett a tűzhöz.

Forrás: carscoops.com