A betakarítási munkák miatt sok a traktor az utakon

2024.07.25. 18:31

Röviden:

  • Folyik a betakarítás, sok a mezőgazdasági gép az utakon.
  • A rendőrség türelemre és a szabályok betartására kéri a közlekedőket.
  • Külön kérik a gépkezelőket, hogy különösen figyeljenek a világításra, a sárra és a rakomány megfelelő rögzítésére.

Zajlanak a betakarítási munkálatok, a szokottnál több mezőgazdasági géppel lehet találkozni az utakon. Erre a rendőrség közleményben hívta fel a figyelmet és ezzel együtt kérnek minden közlekedőt, hogy fokozottan figyeljenek a hatalmas gépekre.

A traktorok és különböző gépek mérete miatt nem könnyű megelőzni őket: hosszúak, szélesek és nehéz kilátni mögülük. Egyes gépek dinamikája is veszélyes lehet: némelyik kimondottan lassan tud közlekedni, így egy nehezen belátható főúton komoly gondot okozhat a nagy sebességkülönbség.

A kép illusztráció. - Forrás: Police.hu
A kép illusztráció. - Forrás: Police.hu

A rendőrök tehát kérik a közlekedőket, hogy ebben az időszakban legyenek türelmesek a nagy gépekkel. Kiemelték, hogy ilyen esetben különösen fontos, hogy mindenki betartsa a szabályokat, így elkerülhetők a komolyabb balesetek.

A rendőrség a gépkezelőket is kéri, hogy a saras, földes gumikat a lehető legjobban takarítsák le, mielőtt felhajtanak egy főútra, hiszen ez is veszélyes lehet. Továbbá a rakomány megfelelő rögzítésére, letakarására és a megfelelő világítás ellenőrzésére is kérik a kezelőket.

Forrás: Police.hu