A Stellantis belengette, hogy eladja a Maseratit

2024.07.30. 08:07

  • A Maserati küszködik, feleannyi autót sikerült eladniuk 2024 első félévben, mint a tavalyi év azonos időszakában.
  • A Stellantis pénzügyi igazgatója szerint itt az idő, hogy új otthont találjanak a márkának.
  • A Maseratit valószínűleg nem lesz egyszerű eladni.

Korábban Carlos Tavares, a Stellantis vezérigazgatója már elmondta, hogy amelyik Stellantis márka nem tud profitot termelni, azt simán feláldozzák az üzleti racionalitás oltárán. A márkák egyszerű bezárása helyett természetesen az eladás is opció lehet, erre van most jó esélye a Maseratinak.

Az új Maserati Gran Cabrio. - Fotó: Maserati
Az új Maserati Gran Cabrio. - Fotó: Maserati

A hír nem csupán iparági pletyka. Az eladás lehetőségéről a Natalie Knight, a Stellantis pénzügyi igazgatója beszélt arról, hogy „valószínűleg eljött az ideje annak, hogy új otthont keressünk a Maseratinak”. A kijelentés előzménye az, hogy június végéig a Maserati mindössze 6500 autót tudott eladni, ami nagyon komoly visszaesés a tavalyi első féléves 15300 darabos adathoz képest.

A Maserati az elmúlt években nem sok új autót tudott letenni az asztalra, de a jövőről se tudni sok mindent, valószínűleg a 2025-ben érkező MC20 elektromos sportautójuk után 2027-ig nem érkezhet új típus a márkához. A Maserati eladása viszont nem tűnik egyszerű feladatnak. Az, hogy a márka ilyen kevés autót tud eladni, nem tűnik egy hívogató ajánlatnak, valószínűleg kizárólag a története miatt lehet jó befektetés a márka – felkészülnek az európai márkanevekkel ügyesen zsonglőrködő kínaiak.