Most már tutira biztos, hogy gyártásba kerül a Hyundai N Vision 74

2024.08.29. 16:02

  • Biztosan gyártásba kerül a Hyundai N Vision 74.
  • De tényleg, a gyártó jelentette be.
  • A bejelentésre a cég CEO Investor Day eseményén került sor.

A Hyundai N Vision 74-et még 2022 júliusában mutatta be a gyártó, ami egy hidrogén meghajtású, retrofuturiszikus koncepcióautó, Hyudani Pony ihlettel. Az autó pedig hatalmas sikert ért el, mindenki akart egyet a garázsába, ezért egyből adott volt a kérdés: lesz-e belőle megvásárolható verzió?

És innen kezdődött a pingpongozás a gyártó és a névtelenséget kérő belsős informátorok között, hogy az utóbbi megsúgta, hogy készül az N Vision 74, majd az előbbi tagadta ezt – mi is csak három ilyen hírt írtunk, de lehet, hogy többet.

Most viszont tuti, 100 százalék, kisujjeskü, hogy tényleg kapható lesz valamilyen formában az N Vision 74, ugyanis ezt a szerdai CEO Investor Day eseményükön jelentették be, amikor a jövőben megjelenő modellekről beszéltek. Ugyanis a tervek szerint 2030-ig 21 új modellt dob piacra a Hyundai, amiben szerepel a Hyudani Inster, 6 Genesis, több sorozatgyártott Hyundai villanyautó, valamint vegyítve N-es Hyudaiok és Genesis villany-sportautók. És itt jön a lényeg, zárójelben két modellt említettek meg: a Hyundai N Vision 74-et és a Genesis Magmát.

Ott a bizonyíték
Ott a bizonyíték

A koncepció N Vison 74 elektromos hajtását hidrogén tüzelőanyag-cellával kombinálták, vagyis egyszerre tartozik jogosan az EV kategóriába és sem - ezt csak azért érdemes megjegyezni, mert vannak olyan pletykák, hogy a gyártásérett verzió csak elektromos hajtású lesz.

Mivel ez egy befektetői rendezvény volt, az autók technikai specifikációi a háttérbe szorultak, így csendes bejelentésen, megerősítésen kívül semmi mást nem tudunk a készülő autóról.

Az N Vision 74 koncepció két motorral rendelkezik, amik a hátsó kerekeket hajtják, a teljesítmény pedig egészséges 671 lóerő, a nyomaték pedig 900 Nm. A hatótávot 600 kilométeresnek ígérik, de azt nem árulták el, hogy milyen kapacitású akksival tervezik ezt elérni, illetve az se tisztázott, hogy ebből mennyit tesz ki a tüzelőanyag-cellás rész.