Hiányzik a régi Defender? A Land Rovernek is, úgyhogy újra kapható*

2024.08.30. 06:06

  • Egyéni megrendelésre, de újra kapható a régi Land Rover Defender 90 és 110.
  • Mindkét modellben egy 5 literes szívó V8 ketyeg.
  • A Defender Classic ára 190 ezer fontról, vagyis csaknem 89 millió forintról indul. És ezután még áfát is kell fizetni.

A Land Rover Defender egy ikon, ezt senki sem vitatja. A 2020-as nagy váltás radikálisan megváltoztatta a modellt és már sokkal inkább luxusautó, mintsem terepjáró, pedig az utóbbi kategóriában is ügyes.

Akinek viszont ez kevés, annak jó hír, hogy nemrég bemutatták a Defender Octát a maga 635 lóerejével és mégjobb terepképességeivel. Ha viszont neked így is a régi Defender a vágyad, akkor az a jó hír, hogy a Land Rover is így érez, ezért újra kapható lesz Defender Classic V8 by Works Bespoke néven 90 és 110-es kivitelben. Ezek nem teljesen új autók, hanem 2012 és 2016 között készült donorautókra épülnek, amit nem a vásárlónak kell szereznie, azt a csapat megoldja. Ez viszont azt bizonyítja, hogy nem sorozatottgyártott modellről van szó.

Mindennek pedig megvan az előnye és a hátránya is. Az előnye, hogy teljesen restaurálják a donorautót, aminek során a vásárlónak számtalan opciója van, hogy mit hogyan szeretne megcsináltatni.

A Classic Defenderbe a Land Rover 5 literes szívó V8-asa és egy nyolcfokozatú ZF automata váltót szerelnek, amely 405 lóerőt és 515 Nm nyomatékot jelent a négy kerékre.

A személyre szabhatóság nem csak a karosszéria és a beltér színére korlátozódik, hanem külső elemek közül is lehet válogatni. Ilyen a hűtőrács, a motorháztető, az ajtókilincsek és egyes rögzítőelemek. A felni 16 colos Wolf, illetve 18 colos Sawtooth lehet, de valószínűleg van az a pénz, amiért mást szerelnek rá.

A Defender Classic viszont modernebb lesz: a LED fényszórók alapok, a beltérben a műszerfal is modernebb, de nagyon korhű megjelenéssel.  A fényes fekete középkonzolon  egy 3,5 hüvelykes érintőképernyő van, amelyen fut a műholdas navigáció, a rádió és Bluetooth csatlakozási lehetőség is van.

Most pedig beszéljünk a hátrányokról: egy ilyen Defender megépítése nem olcsó mulatság, a Defender 90 190 ezer fontról+ÁFA (88,5 millió forint) indul, míg az ötszemélyes Defender 110 199 ezer-, a hétszemélyes pedig 204 ezer fontba kerül.