Terepezős kiadás készül a Hyundai Ioniq 5-ből

2024.09.04. 12:34

  • Jelentős frissítések érkeznek a Hyundai Ioniq 5-höz.
  • Ezek mellett egy új, XRT névre keresztelt, terepezésre is alkalmas kiadás érkezik.
  • Az új változat nagyobb hasmagassággal, jobb terepszögekkel és egyéb külső-belső változásokkal készül.

Sok a mozgolódás az Ioniq 5 háza táján. A Hyundai elektromos autóját 2025-re új lökhárítókkal, spoilerrel, áramvonalasabb kerekekkel és kicsivel nagyobb akkumulátorokkal frissítik. Sőt! Egy teljesen új, terepezésre is alkalmas kiadás készül a modellből.


Az XRT névre keresztelt változat hasmagassága 2,29 centiméterrel nőtt, a futóművet áthangolták, a 18 colos kerekeken pedig all-terrain gumik felszülnek. Bár ezek látszólag kis változások, az autó terepszögei 19,8 és 30 fokra nőttek, ami 2,3 illetve 4,6 fokos javulást jelent.

Persze a jobb terepképességekhez marconább külső is jár. Ennek szellemében a lökhárítókat „digitális álca" fantázianevű mintázat borítja, elöl pedig két pirosra festett vonószem rikít. Ezen kívül két új fényezés is elérhető: ezek az Ultimate Red nevű piros és a Cosmic Blue Pearl nevű kék árnyalatok. Kisebb változás még a fekete tükör, az új szőnyegek és az XRT specifikus üléskárpit.

Az Ioniq 5 XRT kiadása kizárólag a nagyobb, (most már) 84 kWh-s akkumulátorral, kétmotoros összkerékhajtású változatban rendelhető. Pontos árat és megjelenési dátumot még nem közölt a gyártó.