Nem létező alkatrészek eladásából próbált meggazdagodni, lebukott

2024.10.15. 10:19

  • Egy hajdúhadházi férfi hamis autóalkatrész-hirdetésekkel vert át embereket adásvételi csoportokban.
  • Rövid idő alatt 11 áldozatot ejtett tévedésbe, és összesen mintegy 500.000 forintot szerzett meg, amit felélt.
  • Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés, vagyonelkobzás, valamint az áldozatok kárának megtérítését indítványozta.

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége minősített csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó hajdúhadházi férfival szemben, aki adásvételi csoportokba feltett valótlan autóalkatrész hirdetésekkel vert át számos sértettet, írta az Ügyészség.

kep-1.-az-elkoveto-egyik-valotlan-hirdetese-es-az-amiatt-irt-fig

A vádirat lényege szerint a férfi 2024 áprilisában egy közösségi oldal adásvételi csoportjaiban különböző álneveken személygépkocsi alkatrészeket és személygépkocsit kínált eladásra úgy, hogy azokkal valójában nem léteztek. A vádlott a sértettektől a teljes vételár, a foglaló, vagy a postaköltség előre utalását kérte, amelynek fogadása érdekében a egy új bankszámlát is nyitott.

A vádlott alig több mint egy hét alatt 11 embert vert át, akik közül a legnagyobb kárt annak a férfinak okozta, aki egy komplett gépkocsi motort akart tőle megvásárolni közel 200 ezer forintért. A férfi a bűncselekményekkel mintegy félmillió forintra tett szert, amit felélt. 

Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabására, vagyonelkobzás elrendelésére, illetőleg a sértetteknek okozott kár megtérítésére tett indítványt.

A fénykép a vádlott egyik valótlan hirdetéséről és az egyik csoporttag azzal kapcsolatos figyelmeztetésről készült.