Az Alfa 8C Competizione ára

2007.07.14. 19:00

Az olaszok eddig szemérmesen hallgattak róla, hogy mennyit mernek majd elkérni a V8-as sportkocsi egy-egy példányáért.


Galéria - kattintson a képre

A 8C a valaha volt legerősebb utcai Alfa Romeo típus, a Maseratitól kölcsönvett műszaki megoldásokkal, és csupán 500 példány készül belőle – bár valószínűleg később még növekszik ez a szám, ha a Spider is gyártásba kerül – így egész elképesztő összegre számítottunk. Ehhez képest a 159 300 eurós, azaz átszámítva mintegy 39 millió forintos vételár egész épeszű árnak látszik: az Alfa kirakatmodellje így ugyan néhány ezressel drágább lesz, mint a Ferrari F430-as vagy a Lamborghini Gallardo alapváltozata, de a gyűjtők ennyiért alighanem két kézzel kapnak majd utána. Különösen úgy, hogy a félezer autóból 99 az Egyesült Államok piacára kerül, az Alfa Romeo piaci bevezetését segítendő.

Arra azonban már most nagy összegben fogadnánk, hogy a 8C hamarosan hivatalos árának akár a többszörösét érheti a használtautó-piacon.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.