A Laguna végső kitárulkozása

2007.10.12. 15:03


Galéria - kattintson a képre

Sok izgalmas felfednivalót nem hagyott a Renault középkategóriás modellje, a Laguna magyarországi sajtópremierjére. Az autóról, az érdekesebb motorokról már részletesen beszámoltunk a nemzetközi bemutatót követően. Az alapárat sem titkolták el (5,35 millió forintba kerül az 1,6-os Athentique).

Mára gyakorlatilag három új információ maradt: a kocsi október 21-től rendelhető itthon, kombi (alias Grandtour) majd jövő januártól lesz. Az árak pedig így néznek ki néhány érdekesebb modell esetén:

Az alig fogyasztó, kipufogócsövén szinte esőerdőket árasztó másfél literes, 110 lóerős dízel 5,8 millióba kerül Berline (ferdehátú) változatban, hatmillióba kombiként. A legerősebb dízel egyelőre a 150 lóerős kétliteres (6,7 illetve 6,9 millió forint), de januártól ugyanennek a motornak lesz majd 175 lóerős verziója is, csak Dynamique felszereltségtől, 7,4, illetve 7,6 milliós ártól. Aki nem szereti, ha büdös marad a keze tankolás után, értékeli viszont a nagy teljesítmény, a kétliteres feltöltött benzinmotoros Lagunával szemezhet – ami pont annyiba kerül, mint a csúcsdízel.

A legmagasabb Laguna-listaár 8,975 millió forint, ennyit kell kifizetni az Initiale felszereltségű 170 lovas benzines, vagy 175 lovas dízel kombiért.