2021.01.31. 14:14

Dunavarsányban folytatódik autós jótékonysági sorozatunk, az Automentők. Ezúttal Rózsa Gusztáv karosszérialakatos-autórestaurátorral ismerkedünk meg, akivel a nehéz kezdetekről, a kényszerűségből vállalt külföldi munka nehézségeiről és tapasztalatairól, kontárok által elrontott autókarosszériák feltámasztásáról beszélgettünk, majd felemeljük az ingyen kapott Seat Alhambrát, hogy kiderüljön, mekkora műtétre van szüksége ahhoz, hogy ne csak papíron legyen forgalomképes. Guszti hamarosan ötven éves lesz, mégis állandóan fejlődni szeretne. Dolgozott autószervizben, holland restaurátorműhelyben, majd önálló vállalkozást alapított és nagy tervei vannak. Műhelyében a Volkswagen Transporter sorozat első és második generációja a leggyakoribb vendég, de ha kell, nem csak ezekhez gyárt teljes karosszériaelemeket, hanem akár Toyota Suprához és Saab 900-hoz. Egy európai hírű mesterről szól a Totalcar portrésorozatának legújabb epizódja.

A Totalcar Autómentők sorozatát akkor kezdtük, amikor egy olvasónk felajánlotta saját, 2001-es Seat Alhambra 1,9 PD TDI-jét és elmentünk az autóért a Becsületesnepperrel, hogy némi viszontagság árán Budapestre szállítsuk, majd megkezdődjön az állapotfelmérés és a várható teendők összegzése.

Szeretnénk alaposan helyreállítani a Seat nagy egyterűjét, majd felajánlani egy rászoruló családnak, ám a MűhelyPRN Autómentők-különkiadásából kiderült, hosszú lesz az út célunk eléréséig

A projekt támogatói a Continental Hungária Kft. és a Szakál Metál Autóalkatrész.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.