Halálos gázolás egy budapesti zebrán: hibás a Mercedes vezetője?

2021.02.04. 15:04

Egy gyalogosgázolást szinte lehetetlen súlyos sérülés nélkül megúszni, sőt, az esetek közel fele így végződik. Magyarországon, évente átlagosan 2500 ilyen baleset történik és riasztó tény, hogy a rendőrség statisztikái szerint közel negyven százalékuk kijelölt gyalogosátkelőhelyen, zebrán. Kéthetente jelentkező műsorunk, a Dr. Herpy rendel célja feltárni elmagyarázni a fontos összefüggéseket, felhívni a figyelmet a közlekedési veszélyekre és megelőzni a további tragédiákat. Ezúttal egy Nagytétényi úton történt halálos gázolás aktáját tárjuk fel ismét, a helyszínt drónfelvételekkel, a gázolást professzionális szimuláció segítségével szemléltetjük.

Korábbi epizódok:

Nem szedte rendesen a gyógyszert, halálos balesetet okozott
Epilepsziás roham közben halálra gázolt egy szabályosan közlekedő motorost, a bíróság szerint mégsem követett el gondatlanságot.
Mi lesz az Árpád hídi baleset következménye?
Szakértőnk elmondja, miért végzetes hiba elhajtani egy baleset helyszínéről és azt is, hogy mikor járhat pórul a rommá tört Ford vezetője.


Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.