Ha még nem tudod, hogy jutsz ki a parkoló parádés Múzeumok Éjszakájára, most figyelj!

2018.06.18. 17:56

Ha eddig elkerült az infó, még időben szólunk: hétvégén Parkoló Parádé. Az a speciális, éjszakai kiadás, a Múzeumok Éjszakája-féle, ahol olyan is lesz, ami máskor nem: veteránautós/ritkaautós autóztatás. Minden évben van egy ilyen rendezvényünk (a tavalyi ilyen volt), az idei most jön, ráadásul egy új helyszínen: az Aeroparkig kell menni érte szombaton. Most azt is elmondjuk, hogyan jutsz oda legegyszerűbben, ráadásul ingyen. 

A VT-ARRIVA busza a tavalyi éjszakai Parkoló Parádén
A VT-ARRIVA busza a tavalyi éjszakai Parkoló Parádén

Nemhogy ingyen jutszatsz ki a Parkoló Parádé alkalmi helyszínére és onnan haza, de még válogathatsz is. Ha fétised a 280-as Ikarus, ez a te napod, de akkor is, ha a modern alacsonypadlósokra buksz. Egy Malév-mintás csuklós Ikarus és a VT-ARRIVA Budapesten futó 400 modern buszából egy felváltva  hozza-viszi majd váltva a népet szombaton. Előbbi egy bulis nosztalgiajárat, utóbbi pedig annak a jó fej közlekedési vállalatnak a Mercedese, amelyik évek óta ad nekünk buszt a Múzeumok Éjszakájára. A Deák tér és az Aeropark között folyamatosan, óránként mennek majd a buszok 15:00-tól egész a kora hajnali órákig. 

Ő pedig a váltótárs, egy Malév-mintás Ikarus
Ő pedig a váltótárs, egy Malév-mintás Ikarus

A lényeg:

Menetrend az Aeropark felé a Deák térről (Gerlóczy utca): 15:00, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00, 20:00, 21:00, 22:00, 23:00, 00:00, 01:00

Menetrend az Aeroparkból vissza a Deák tér felé: 16:15, 17:15, 18:15, 19:15, 20:15, 21:15, 22:15, 23:15, 00:15, 01:15, 02:15

Megállóhelyek: Deák tér, Astoria, Kálvin tér, Corvin negyed, Klinikák, Nagyvárad tér, Aeropark. 

Melyik busz, mikor jön? A páratlan órákban indul a Deákról a malévos Ikarus, a páros órákban pedig a VT-ARRIVA modern buszával tudsz kimenni.

IMG 5896s

Ha a fenti megállók közül egyik sem jó neked, van még buszos lehetőség. Az Aeropark a 200E járattal is megközelíthető. Ez a Kőbánya-Kispest metróállomásról indul, és a Repülőmúzeum megállóig kell utazni vele. Viszont ez nem ingyenes.

Autóval ne is jöjjek?

A kiállított, csak bemutatásra hozott autók bent a parkban, a repülők között állnak majd. Itt zajlik a szokásos haverkodás, bámészkodás, az autóztatás pedig közúton zajlik majd. Ezen felül, aki csak bámészkodni, megautóztatásra jön, annak lesz ugyan kinti parkoló itt is, de a kaszált füves mező nem biztos, hogy tetszik majd, szóval ha amúgy itthagynád az autót és nincs tömegundorod, meleg szívvel ajánljuk a buszozást.

LÁTOGATÓKNAK, AKIK BE IS SZERETNÉNEK ÜLNI AZ AUTÓKBA:

Érdemes először megvennetek a Múzeumok Éjszakája-belépőt,

ami ugye, nemcsak erre a rendezvényre, hanem az összes meglátogatható budapesti múzeumra és egyéb programra is bejutást ad erre az éjszakára. Ha ez megvan, az aeroparkos autóztatáshoz be kell írnotok az alábbi linken levő űrlapon a Múzeumok Éjszakája-belépőtök vásárlási azonosítóját - Karotta készített egy jó kis szamárvezetőt, könnyen megy majd, dönvöri. 

A Múzeumok Éjszakája-belépő egyébként magához az Aeroparkhoz is megnyitja a kapukat, ami a mi négykerekűink nélkül, önmagában is igen érdekes hely. Most, erre az estére pedig még a szokásosnál is izgalmasabb lesz, ugyanis a repülőkben az azokat vezető nyugdíjas pilóták mesélnek majd arról az időről, amikor ők még együtt voltak fenn a levegőben.

Ezen az estén speciális repülőtéri járművek is megjelennek a múzeumban: látható lesz fékhatást mérő autó és több olyan földi kiszolgáló eszköz, amelyeknek a járatok felkészítésében van szerepük. Megtekinthető és utasként kipróbálható lesz az oldtimer-előteres (a reptéri előtérről van szó...) Zsiguli és Wartburg, érkezik a Malév-festésű faros Ikarus 55-ös, valamint az Ikarus 250-es és 280-as is.

Izgalmas vészhelyzeti szimulációs bemutatóval készülnek a repülőtéri tűzoltóság és az AMS Mentőszolgálat szakemberei. A repülőgépeken stewardessek tartanak légiutas-kísérő tanfolyamot gyerekeknek, közben pedig folyamatosan indulnak a népszerű reptérlátogatások is. Emellett érkezési sorrendben kipróbálható lesz a szimulátor.

A lényeges pontokat a következőkben szedtük össze:

  1. Idén a ferihegyi Aeroparkban lesz az autóztatós PP, NEM az eddigi helyszínen, a Hungexpón.
  2. A Parkoló Parádé rendezvény hivatalosan délután 7-től este 10-ig tart, de a park amúgy hajnali 2-ig nyitva van.
  3. Az autóztatást vállalóknak délután hatra pontban oda kell érkezniük, mert új a helyszín, ezért mi is tanuljuk még, hogy rendezzük sorainkat, 7-től pedig beesik a látogatók hada. Az autóztatást vállalók és még egy fő bejöhet Múzeumok Éjszakája jegy nélkül az Aeroparkba, tehát nekik nem kell jegyet venniük.
  4. Bár a Parkoló Parádéért nem kell külön fizetni, a helyszínre az tud bejönni (az autóztatókat kivéve), akik kiváltják a Múzeumok Éjszakája-belépőt (felnőtteknek 1700 Ft, 6-18 év közötti gyerekeknek 800 Ft), az alábbi gombra kattintva,

  5. Az autózásról: hogy a legutóbbi rendezvény tumultusát elkerüljük, az autókba azok tudnak majd beleülni, akik erre külön feliratkoznak, a jegyvásárlás után. (A feliratkozás ingyenes, de szükség lesz hozzá a jegy visszaigazolásában kapott vásárlási azonosítóra.)


  6. A rendezvény teljesen a szabadban zajlik, maximum a repülők nyújtanak némi védelmet az eső ellen (illetve kinek-kinek az autója, esernyője, dzsekije, skála-coopos nejlonzacskója). Készüljetek megfelelően, ha borúsra áll az idő.

Tehát hosszabb, színesebb, szagosabb esemény lesz, cserébe az elemeknek jobban ki leszünk téve, erre mindenki készüljön. Hamarosan az is kiderül, milyen autókban lehet majd utazni, már zajlik a válogatás.

Ilyen volt az év első Parkoló Parádéja
Aki nem volt ott, most megnézheti a többieket, aki ott volt, megnézheti magát. Képek, videók minden mennyiségben!
Jobb a prémium benzin a sima 95-ösnél? Tényleg árt az E10?
Minden benzinnel és gázolajjal kapcsolatos kérdésre választ ad a Totalcar Mesterkurzus előadása Dr. Zöldy Máté motor- és üzemanyag-szakértővel.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.