2020.12.02. 17:34

A Trabant egy kényszerhelyzetekből álló korszak emléke, de ha mégis marad bármi szerethető a szocializmusból, hát az éppen az a leleményesség, amely segített létrehozni a minimális nyersanyagigényű, könnyen gyártható és szerelhető, ám mégis innovatív és praktikus kisautót. Igen, mai szemmel nézve egy 601S hihetetlenül balesetveszélyes, még kortársai zöméhez képest is nagyon környezetszennyező, ráadásul lakott területen kívül nehezen tartható vele a mai forgalom tempója. De mégis örökös helye van a keleti tábor közlekedéstörténetében. Tibor autóját már láthattátok a Fotelnepperben. Ez egy 1990-es példány, percekkel a négyütemre-váltás előttről. Gazdája 50 ezer forintért vásárolta nagyon rossz állapotban, majd jött a felújítás, mi pedig alaposan átnéztük az Avalon Bosch Car Service-ben, hogy megmutassuk nektek a MűhelyPRN 85. epizódjában. Meg fogtok lepődni, mennyire érti a Trabik lelkét az ezredforduló nemzedéke.

Korábbi epizódok:

Egy elpusztíthatatlan Honda pusztulása
Avagy mit kockáztatsz azzal, hogy egy típus legolcsóbb példányai közül választod ki a következő autódat?
Te megnézed alulról, mielőtt megveszed?
Szép, praktikus, és botrányosan értékálló autó a Hondától. Nézzük meg egy kicsit közelebbről...

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, vizsgáltassa át szakemberrel!
Ismerje meg TotalCheck használtautó-átvizsgálási szolgáltatásunkat.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.