Váltás világos nézetre

Teljes cikk

Megtanultam, mi az, hogy félelmetes

2022.12.09. 09:30

Hétezer köbcenti a biztosíték arra, hogy nemcsak a kinézet dinamikus, hanem a menés is, a jó hangra pedig az amerikai V8 a garancia. Használható közúton egy olyan autó, ami a gyorsulási versenyeken is bizonyít?

A félelmetes szó jelentése most nyert értelmet. A nyers erő és az egyedi kidolgozottság azt tette velem, hogy a mérés közben egyre távolodtam a padtól. Durva hangja volt, remegett a padló, a zajvédő füles tompított ugyan, de egy kicsit féltem. Teljes nevén Douglas Gardner Cobra 427 járt a padon!

Itt sok-sok száz házi lóerő akarta forgatni a kerekeket, amelyektől egy vékony műanyaglemez próbált elválasztani. Nem érződik kicsinek az autó, de a padot is szerelni kellett ahhoz, hogy biztonságosan rá tudjunk állni. A tengelytáv rövid, a szabad magasság kevés – minden adott volt, hogy 1 óra kelljen, amíg a padra lehet tenni a DG Cobrát. Hangpróba indul!

Nehezen fogom felejteni a mérést. A látványhoz félelmetes hanghatások társultak, ezt érezni kellene mindenkinek.

Hozunk még érdekes autókat, de addig is kérlek, ha tetszett, oszd meg, lájkold, kommenteld és jelentkezz autóddal a jelentkezési űrlap kitöltésével, akár korszerűbb összkerekes vagy/és elektromos autóval is, itt azt is meg tudjuk mérni, lájkoljátok a Totalcar.hu-t a Facebookon, kövessétek be Youtube-csatornánkat!

Korábbi epizódok:

Nem várt FORDulat
Mit nem adtunk volna ennyi erőért 20 éve? Egy villanyautóval zárjuk sorozatunkat.
Ilyen egy jól bevált recept: 300+ LE
Saját tervezésű és gyártású motorbelső, egyedi program, sok év munkájának gyümölcse. Tartsatok velünk ma is.