Alfa 33 nehézkes kapcsolással

2003.07.22. 06:47

A szerviz szerint ez javíthatatlan típushiba, a hidraulikus tengelykapcsoló miatt van.

Kedves Autódoki,

Az öcsémmel egy-egy Alfa Romeo 33-as boldog tulajdonosai vagyunk (mindkét modell benzines, egyik 86-ból, 1.5 l-es motorral, másik 89-es, 1.3 l-es motorral).
A kapcsolószekrények rendbetételéhez egy eléggé jónevű kolozsvári kapcsolószekrény-szervizhez vittük az autókat.
Nagyjából mindent megoldottak, egy dolog kivételével: mindkét autó esetében, amennyiben a motor már működik (akár relantinban is), egyesbe csakis akkor lehet kapcsolni kerregés nélkül, ha a tengelykapcsolót 1-1,5 mp-cel azelőtt lenyomjuk, minden más esetben simán megy a váltás (tehát valószínűtlen, hogy továbbra is rosszak lennének a szinkronok).
A szerviz szerint ez javíthatatlan típushiba, a hidraulikus tengelykapcsoló miatt van. (Amúgy kicserélték a tömítéseket, kiszellőztették a pumpát, de hiába.) Nekem azért nehezemre esik elhinnem, hogy egy gyárból frissen kikerült Alfa 33 is ilyen jellegű tüneteket produkálna (kellemetlen jelenség pl. egy villanyrendőrös keresztezésben, ugyebár).
Van ötlete a fent említett szerviz számára, hogy mivel lehet még kísérletezni?

Köszönettel,
Bíró Zoltán

Kedves Zoltán!

Hasonló jelenséget mi is tapasztaltunk más Alfákon.
Egyelőre még nem találtuk meg a hibát.

Ficzere Miklós

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.