Lízinges kocsinál lemondhatom-e a cascot?

2013.11.12. 11:17

Üdvözlöm!

Vásároltam 2006-ban egy új Ford Fiestat, 0 forinttal, 120 hónap hitelre. Még van 2,5 év a hitelből és durván 1 200 000 Ft tartozás van még rajta. A casco-t vásárlás óta fizetem. Érdeklődni szeretnék, hogy mennyi ideig kell fizetni, van-e valami értékhatár vagy fel lehet e mondani nyugodtan a casco biztosítást? Az autó a K&H Banknál van lízingelve.

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Papp Mihály Ferenc

Tisztelt Érdeklődő!

Jelen esetben mivel a gépjármű lízingelt , a vásárláskor kötött lízingszerződés tartalmazza a casco biztosítás fizetésére és a szerződés fenntartására vonatkozó kötelezettségeket. Általában ha a szerződéskötéskor kötelező volt a casco biztosítás megkötése akkor a futamidő végéig kötelező annak fenntartása, ellenkező esetben a hitelintézet a szerződést felbonthatja Önnel kérve a hátralévő törlesztő részletek egyösszegű kifizetését.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.