Zenelejátszás telefonkihangosítón keresztül

2018.02.10. 11:21

Kedves Kütyüdoki!

Van egy 2006-os Volkswagen Passat-om (B6), amiben a gyári Blaupunkt RCD300 (szürkegombos, nem mp3-mas) fejegység, valamint egy utólag beépített Nokia CK-300 telefonkihangosító található. A kihangosító prímán teszi a dolgát, ami a telefonálást illeti, de valamiért a zenelejátszás funkció nem működik.

Ha elindítom a zenét a telefonon, akkor be tudom állítani, hogy a Nokia kihangosítóra küldje a hangot (bluetooth-on keresztül), sőt, a kihangosító távirányítójával tudom is vezérelni azt (play/pause, zeneszám váltás), de a hang "nem megy át". A fejegység marad az FM rádió üzemmódban, nem "némít" automatikusan, ahogy aktív telefonhívásnál csinálja. Tudna segíteni, hogy mi lehet a probléma? Előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Zoltán

Sajnos ez egy régi telefon kihangosító szett, aminek a szoftvere nem kompatibilis a jelenlegi telefonokkal. Bár a Bluetooth egy szabvány, de időről-időre frissül, változik és újabb szolgáltatásokat vesz fel. Számos kihangosító szoftvere frissíthető, így azok igazi túlélők, de a CK 300 sajnos nem tartozik közéjük.

Bekötési problémára nem gondolnék, mert, ha kihangosítóként működik, akkor a zenét is játszania kéne, hiszen ugyan azon a vonalon kapcsolódik. Én szoftver problémát gyanítok.

Üdvözlettek, Kütyüdoki – www.duett.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.