Renault Clio ára

2002.07.08. 11:25

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Autótanács!

Egy Renault Clio 1.2 RN 1990.12. havi, 5 ajtós, grafitmetál színű autót szeretnék eladni. 165 000 km-t ment.
A 2. tulajdonosa vagyok, az első tulaj valószínűleg megtörte, de elég szépen megcsinálták, műszaki gondot az elmúlt 4 évben egyszer sem okozott. Az autó a korához képest jó állapotban van, műszakija 2003/7-ig van, de az előző alkalommal sem kellett semmi komolyabbat csinálni a műszakira (néhány ezer forintért fel lehetett készíteni).
A kérdésem, hogy mennyit érhet vajon az autó? Másik kérdésem, hogy reális-e 2 MFt körül Ford Focus-t találni, vagy ha annyiért kínálják, akkor valószínűleg törött autóról van szó?

Üdvözlettel,
Roland

Kedves Roland!

Az említett Clio-nak értékesítési szempontból nem válik előnyére a magas futásteljesítmény és a külföldről behozott olcsó kategóriatársak. Az autó jelenlegi piaci ára az általános állapot függvényében 550 000-600 000 Ft között mozog.
A Focussal kapcsolatban nem könnyű a helyzet, mert a 2MFt körüli árkategóriában megtalálható autók gyakran céges használatban voltak, magas futásteljesítménnyel, korábbi sérüléssel, 1.4-es motorral és alapfelszereltséggel rendelkeznek. Nem lehetetlen ebből a típusból jó minőségű autót találni, de mindenképp időigényes feladat.

Üdvözlettel,
OptiCar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.