Thalia dCi helyett 406 HDi

2004.05.24. 10:11

Az ismerős által ajánlott autó eladási ára finoman szólva is irreálisnak tekinthető...

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Üdvözlet,

2 egymással esetleg összefüggő ügyletről lenne szó.
Van egy 2003. 12. havi Thaliám dci klíma+abs+vhorog+alufelni, külön téli kerékkel, metál, smentes., ha nem nézek egy 10 forintosnyi horpadást a hátsó sárvédőn. 12ezer kilométert futott. Kb. 3milkó volt+alufelni. Mennyiért lehetne most eladni?
Érdekelne helyette valami 2.0 - 2.2 HDI 406 vagy Xantia, esetleg Xsara, de a 90 lovas nem annyira, max 3 évesig+legyen magyar, és első tulaj+smentes, klíma, abs stb. Vagy túl sokat akarok?
Tudok egy 2001. 02. havi 406-ost, 2.2 Hdi Supreme megbízható ismerőstől 60e-rel első kezes, smentes, szerintem viszont sok érte a 4,5 milla, amiért adná az illető. Állítólag akkor 7 milkóba került, de szerintem most újonnan elég kedvező áron lehetne venni 406 HDI-t. Mi a véleményük?

Válaszukat előre is köszönöm.
Kovács Róbert

Kedves Róbert!

Az említett Thalia-t a megadott paraméterekkel feltételezve a kifogástalan állapotot, jelenleg 2,45-2,55m Ft közötti áron értékesíthető.


A kiszemelt típusok közül véleményem szerint kizárólag a Peugeot 406-ossal érdemes foglalkozni legfőképpen a 110 ill. 136 lóerős változatokkal. Teljesen jogos elvárás a magyarországi követhető előélet, azonban a sérülésmentes állapot csak nagyon fiatal autóknál elvárható, és figyelembe kell venni az esetleges korábbi sérülés mértékét is.
Az ismerős által ajánlott autó eladási ára finoman szólva is irreálisnak tekinthető a jelenlegi 406-os árakat tekintve. Amennyiben elvárás a 2.2 HDi motor, akkor több időt kell a keresésre fordítani, mert ez a legritkábban előforduló motorváltozat. Ha megelégszik a 110 lóerővel, akkor 2003-as évjáratban 4m Ft körül találhat megfelelőt.

Üdvözlettel,
OptiCar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.