Volkswagen Touareg (2004)

Volkswagen Touareg (2004) törésteszt

2005.01.31. 14:00

A póznatesztet megismételték, mivel módosítani kellett a függönylégzsákok elhelyezkedését.

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        
Gyermekbiztonsági védelem          


Teszteredmények:
Frontális 14(88%) Oldalsó 18(100%) Biztonságiöv-emlékeztető 2 Összesítés 34 Gyermekbiztonság 39(80%) Gyalogosbiztonság 7(19%)

 
   
   

A Volkswagen erős kasztnival felvértezett luxusterepjárója könnyedén szerezte meg az ötcsillagos minősítést, bár a póznatesztet megismételték, miután módosítani kellett a függönylégzsákok elhelyezkedését.

     
 Sérülés esélye a sofőrön frontális ütközés esetén  Sérülés esélye az utason frontális ütközés esetén  Sérülés esélye a sofőrön oldalütközés esetén

Gyalogosok jobb, ha nagy ívben elkerülik a Touareg orrát, de gyerekeinket bátran rábízhatjuk.
A frontális ütközés alig érintette a karosszéria szerkezetét, a lábtér nem sérült. A szakaszosan nyíló légzsákok és az erőhatárolóval, biztonsági előfeszítővel szerelt övek megakadályozták, hogy az utasok mellkasát vagy lábait veszélyes ütések érjék. A cella egésze biztonságos, de a műszerfal alatti szerkezetek sérülést okozhatnak a vezető térdén.
Az oldalütközés maximális pontszámmal zárult, az oldallégzsákok és az átalakított függönylégzsákok a hátul ülőket is tökéletesen óvták.
Isofix-pontokon rögzítették a megfelelő védelmet biztosító Britax márkájú gyereküléseket. A kisebbik gyerek fején és a nagyobbik gyerek mellkasán mért értékek épphogy csak kicsúsztak a jó kategóriából. A gombbal deaktiválható utasoldali légzsák kikapcsolt állapotát a műszerfalon és a középkonzolon is mutatja egy visszajelző lámpa. Az anyósülésre helyezett gyerekülés és a vele szemben bekapcsolva hagyott légzsák veszélyeiről szóló címkék minősége és részletessége nem igazán kielégítő.
A Touareg sokkal jobban óvja utasait, mint a gyalogosokat. Motorháztetején némely fejütközési pont védett, de a lökhárító és az autó frontja elég barátságtalan.
Alapáron szerelik az autóba a számtalan légzsákot, a figyelmeztetővel és minden szükségessel ellátott biztonsági öveket, az Isofix-füleket és a blokkolásgátlót.