Vázlatokon a Skoda terepjáró újdonsága

2019.10.24. 12:50

A Skoda fejlesztői képtelen tempóra kapcsoltak: az idén nem csak az Octavia bemutatója várható, de egy újabb hobbiterepjáró, a Kamiq GT premierjét is megtartják még novemberben.

A kémfotókon korábban már lelepleződött típusról egyelőre csupán néhány vázlatot mutattak, de ez az első alkalom, hogy a gyártó hivatalosan bármit is közöl erről a típusról. A képekhez konkrét adatokat nem mellékeltek, bár sejthető, hogy a kínai Kamiq-hoz hasonlóan a GT is a régebbi PQ sorozatú platformok egyikére, és nem a mindenütt máshol alkalmazott MQB rendszerre épül majd. Így viszonylag alacsonyan tarthatják az új modell árát.

A GT egyébként még annyira sem merész formájú, mint nagyobb testvére, a Kodiaq GT. A tető ugyan egy kicsit lejt hátrafelé, de egyértelmű, hogy az élhető hátsó fejteret nem merték feláldozni épp Kínában, ahol sok autótulajdonos nem vezet, inkább sofőrt tart, és a hátsó ülésen foglal helyet.

A régebbi alapok ellenére a kínai Kamiq GT formailag tökéletesen illik a márka szabványos arculatába. Talán túlzottan is: a legtöbb részlete más Skodákról ismerős lehet.

A világpremiert még az Octaviáé előtt tartják: november 4-én Tianjin városában.