Fényszóróval vetítene játékokat falra a Ford

2024.03.14. 13:03

Különleges beadványt vett észre a Carbuzz autós magazin, melyet a Ford nyújtott be az amerikai védjegy hivatalhoz. Ebben egy olyan rendszert említenek, mellyel az autó képes lenne a falra vetítve játékokat futtatni a fedélzeti rendszerén.

A Ford modern LED-es fényszórói képesek már nagyon jó felbontású képet megjeleníteni ha kell. Ezt kihasználva sima felület (például fal) előtt állva az autó arra képes lenne képet megjeleníteni. Nem csak álló, hanem akár dinamikus képet is, így kinyitva a lehetőségek kapuját a filmek vagy akár a játékok előtt. Utóbbi esetében olyan egyszerű programokra kell gondolni, melyekben az autó kezelőfelületei megfelelő konzolként szolgálnak. Erre alkalmas lehet például egy multikormány, egy érintőfelület, vagy ha még messzebb mennek, akkor egy a rendszerrel összekapcsolt telefon is.

1237019.png

Ezzel lehetne elütni az időt egy elektromos autóban például amíg az tölt, bár biztosan nem egyszerű olyan töltőt találni ami mellett közvetlenül egy egyenes falfelület van. A rendszer természetesen csak akkor működik, ha az autó áll, ha elindulunk, azonnal lekapcsol.

A Ford egyébként nem az első gyártó, aki a fényszórókat már nem csak világításra használja. A Mercedes is képes képalkotásra modern rendszereivel, sőt az autóban játék ötlete sem friss. Nemrég például élőben néztük meg, ahogy a Mini Countryman bemutatón elindítanak a fedélzeti számítógépen egy autós játékot.