Szerelőhöz vitte autóját, de azt eladták, visszament egy riporterrel, ráhívták a rendőrséget

2024.06.14. 17:53

  • Hitelre vásárolt használt autót egy helyi kereskedőtől egy nő az amerikai Knoxville városában
  • Az autóra garanciát is vásárolt, de ennek a kilométerlimitjén túlfutott
  • Váltóhiba miatt visszavitte az autót, akik nem tudták megjavítani, ezért eladták
  • A nő nem értette a helyzetet, a kereskedő a garancia lejártára és a hitelkonstrukció milyenségére hivatkozott
  • Amikor egy helyi TV riporterével ment vissza a kereskedésbe, ráhívták a rendőröket
  • A kereskedés senkinek sem válaszol, csak kiírtak egy posztot a Facebookra

Elég különös ügy alakult ki Amerikában, Knoxville városában egy autókereskedésben. Még tavaly nyáron egy nő vásárolt egy 2005-ös Ford Taurust a Cherokee Auto Salesben hitelre. Az autóért letett 700 dollár (260 000 forint) önerőt, majd tisztességesen fizette a részleteket. Az autó öt hónappal később váltóhibás lett, ezért a nő felhívta a kereskedést, ami egyben szerviz is.

Az autóért küldtek egy trélert és átvették, majd nem adtak róla hírt. A nő 10 nap múlva elment a szervizbe és akkor közölték vele, hogy nem tudták megjavítani a váltót, ezért eladták az autót. Kezébe nyomták a Taurus rendszámtábláit és elköszöntek tőle. A nő csak értetlenül állt és megpróbálta megérteni, hogy mi történt, de ebbe nem segítettek neki.

Még a vásárlásnál élt egy kiegészítő garanciacsomaggal, melyért 995 dollárt (370 ezer forint) fizetett. Ez vagy 12 hónapra, vagy 12 000 mérföldre szól – attól függően, hogy melyik jön el előbb –, de ezen a hölgy túlfutott, az öt hónap alatt 17 000 mérföldet ment a Taurusszal. Elmondása szerint amikor számonkérte a kereskedést amiatt, hogy miért adták el az autóját, akkor a garancia lejártával és túlfutással kapcsolatban hadováltak, de nem értette. Később a nő egy helyi TV csatornához fordult, akik egy riporterrel kivonultak az érintett kereskedésbe. Az egyik eladójuk ahelyett, hogy segített volna nekik, rájuk hívta a rendőröket. A csatorna és a Carscoops is hiába kereste a Cherokee Auto Salest, nem kaptak válaszokat kérdéseikre.

Nem sokkal később a kereskedés egy Facebook posztban próbálta tisztázni a dolgot. Elmondták, hogy a hitelkonstrukció során az autó valódi tulajdonosa a kereskedés, amíg a hitel ki nem fut. Amikor látták, hogy a váltót nem tudják megjavítani vagy csak nagyon költségesen, akkor inkább árverésre bocsátották az autót és eladták. Ez persze nagyon sok körülményt nem magyaráz meg, ahogy etikailag sem javít a helyzeten, ezért továbbra sem zárják le az ügyet. A média figyelemmel kíséri a történéseket, a nő pedig ügyvéddel áll bele a kereskedés magánakciójába, hogy vagy az autóját vagy a pénzét kapja vissza.