Lebukott az új BMW 2 Gran Coupe

2024.08.11. 10:26

  • A kínai szabadalmi hivataltól szivárogtak ki az újdonság képei.
  • Valószínűleg az európai változat is hamarosan bemutatkozik.
  • A kínai változatot a Brilliance-nál, az európait pedig a lipcsei BMW üzemben gyártják majd.

A 2019-ben bemutatott BMW 2 Gran Coupét jövőre lecseréli a BMW. A kínai szabadalmi hivatalnak köszönhetően a hivatalos bemutató előtt megjelent néhány kép a 2025-ös autóról, amelyeken az európainál hosszabb tengelytávú, L változatú Gran Coupe látható. Az újdonság, nagy valószínűség szerint, rövidebb változatban, Európában is kapható lesz.

Az újdonság a BMW módosított UKL platformján osztozik majd az 1-es, az X1-es és az X2-es modellekkel. Az idő előtt kikerült képek tanúsága szerint, a korábbinál jóval kisebb vesék és keskenyebb fényszórók kerültek az autó elejére. Hátul a Gran Coupe az X2-eséhez hasonló lámpákat kapott. Kínában a kompakt szedán háromféle benzinmotorral lesz elérhető. Az első a sorban 1,5-ös 174 lóerős, a második a 2,0 literes 224 lóerős, a csúcsváltozat pedig az M235L-ben lesz, amit a kétliteres 330 lóerős motor hajt.

A rövidebb, európai változatnál a motorkínálat, nagy valószínűség szerint, kiegészül egy hibrid hajtásrendszerrel is. Az M235 XDrive az 1-es BMW turbófeltöltős hajtásrendszerét (M135 XDrive) kaphatja meg majd, ami 330 lóerős teljesítményre képes.

A BMW 2-es Gran Coupe L-t még idén, az európai változatot pedig valószínűleg a jövő év elején mutatják be. Kínában a Brilliance-nál, a rövidebb európai változatot pedig Lipcsében, gyártja majd a BMW.