Nem tudtak tovább várni: buszt lopott és önkényes sofőrnek állt két fiatal Csepelen

2024.08.19. 08:41

  • A két fiatal belopódzott egy csepeli telephelyre, és beindított egy-egy csuklós buszt.
  • Egyiküket még a telepen, a társát a Weiss Manfréd utcában sikerült feltartóztatni.
  • A fiatalok semmilyen jogosítvánnyal nem rendelkeztek.

Sok kisgyermek szeretne buszsofőr lenni ha felnő, valakinek pedig felnőtt korára is megmarad ez a vágya. Két húszéves csepeli fiatal azonban nem tudott tovább várni, és saját kezébe vette sofőri karrierjét.

1 (1)


A két fiatal augusztus 15-e éjszakáján belopódzott egy csepeli telephelyre, és beindított egy-egy csuklós buszt. A telep dolgozói hamar észlelték a történteket, és az egyik buszt gyorsan feltartóztatták. A másik önkényes buszsofőr azonban ki tudott hajtani a telephely kapuján. Nehezen tudta azonban irányítani a hatalmas járművet, így több parkoló autónak is nekiment. Végül a Weiss Manfréd úton őt is sikerült feltartóztatni.

A rendőrök megérkezése után kiderült, hogy egyik 20 éves fiatal sem rendelkezett jogosítvánnyal. A lopott buszokkal egyébként az volt a tervük, hogy a belvárosba hajtanak és utasokat vesznek fel. Az elkövetőket jármű önkényes elvétele bűntett miatt hallgatták ki a XXI. Kerületi Rendőrkapitányságon. Az anyagi kár felmérése folyamatban van, a fiatalok által elkövetett közlekedési jogsértések miatt külön eljárás indult. – írja a police.hu