Leclerc nekikoccant az előtte állónak Ferrarijával

2024.09.08. 06:59

  • Charles Leclerc nekiment egy előtte álló autónak Monacóban.
  • Az olasz pilóta egy Ferrari Purosanguét vezetett.
  • Leclerc volt a hibás, figyelmetlen volt.

Mindenki hibázhat vezetés közben. Erről rengeteg karcolások és horpadások tanúskodnak autók tömkelegén. Egy elmért tolatás, vagy elbambulós gurulás mindennapos és olyanokkal is előfordulhat, akik abból élnek, hogy a lehető legnagyobb sebességgel mindent kicentiznek. Ez esetben a Ferrari pilótájával, Charles Leclerc-kel történt ilyen, aki véletlen nekiment az előtte álló autónak a Ferrari Purosangue-jával.

Lecrec a Fairmont (régen Loews) hajtűkanyarnál vezette szürke Purosangue-ját a napokban, ahol egy autó elé érve nem állt meg, hanem szép lassan nekikoccant. Ezután Leclerc és a mellette ülő kisebb tanakodás után jobbra kezdett el mutogatni, valószínűleg azért, hogy ő és az előtte levő is valahol a közelben félreálljanak. Tragédia nem történt, de a felvételen így is elég jól hallható a koccanás.

@cameroncamasi Chuck crashing his 400k dollar Purosangue at farimont hairpin #f1 #ferrari 🎥 @Angelina Orlando ♬ original sound - F1 Best

A két autó valószínűleg minimálisan sérült, de talán nem túlzás kijelenteni, hogy ha javítani kell a Purosangue lökhárítóját az nagyjából annyiba kerülhet, mint az a (talán) VW Sharan, aminek nekikoccant – vagy többe. Az F1 pilótái is emberek, ők is hibázhatnak. Egyik ilyen emlékezetes eset még 2015-ben történt, amikor Hamilton gurult neki egy parkoló autónak Pagani Zondájával.

via Road&Track