Lemerült az elektromos bérautó, lopott hát egy benzinest, de annak is lemerült az akkuja

2024.09.27. 08:42

  • O. Károly egy elektromos bérautóval érkezett Esztergomba, de a jármű akkumulátora lemerült.
  • Ezután egy benzines Suzukit lopott magának, de égő lámpákkal elaludt benne.
  • Mikor a rendőrök igazoltatták, azt hangsúlyozta, hogy ő nem olyan ember, aki más autóját elviszi.

O. Károly szeptember 22-én érkezett Esztergomba, hogy hazafuvarozza egyik barátját. A bérelt elektromos autó akkumulátora azonban teljesen lemerült, töltőoszlop pedig nem akadt a környéken. Károly így az autóban töltötte az éjszakát, majd másnap reggel sétálni indult.

suzuki 14


Ekkor lett figyelmes egy parkoló Suzukira, amiben a tulajdonosa benne hagyta a kulcsot. Némi töprengés után elhatározta, hogy ellopja és eladja az autót, de idáig már nem jutott el. Ugyanis miután leparkolt egy gödöllői áruház parkolójában, elaludt. Mivel a világítást elfelejtette lekapcsolni, a lopott autó akkumulátora is lemerült. Hamarosan rendőrök érkeztek a helyszínre, akik igazoltatták az elkövetőt, és hamar észrevették, hogy a Suzukit körözik.

Mikor kérdőre vonták, Károly eleinte mindent tagadott: azt hangsúlyozta, hogy ő nem olyan ember, aki más autóját elviszi. A rendőrök azonban szembesítették a bizonyítékokkal, így végül beismerő vallomást tett. Az esztergomi nyomozók lopás bűntett gyanúja miatt indítottak eljárást ellene.

Forrás: police.hu