Ritkán kéri a rendőrség, hogy hajts a járőrautó hátuljának, de Minnesotában mégis ez történt

2024.10.07. 11:58

  • Egy Sam Dutcher nevű fiatal segítséget kért a minnesotai rendőrségtől, mivel állítása szerint önkényes ámokfutásba kezdett Honda Pilot SUV-ja.
  • A rendőrség a sofőr megmentésére sietett.
  • Végül egy rendőrautó a száguldó Honda elé hajtott, és a saját fékeivel állította meg a járművet.

Szeptember 17-én egy Sam Dutcher nevű fiatal férfi kért segítséget Minnesota állam rendőrségétől. Állítása szerint Honda Pilot típusú autója menet közben magától gyorsítani kezdett, ő pedig hiába nyomta a féket és próbálta leállítani a motort, az SUV nem lassult le.

Tovább súlyosbította a helyzetet, hogy miközben Dutcher autója több, mint 180 km/h sebességgel száguldott, közeledett egy úttorkolathoz, amit ilyen tempóval esélye sem lett volna bevenni. Miután egyik telefonos instrukció sem működött, a minnesotai rendőrség a tinédzserkorú sofőr segítségére sietett: egy rendőr 210 km/h-s tempóval utolérte és megelőzte, majd az SUV előtt fékbe taposott. Így végül sikerült megállítani a száguldó Hondát, Sam Dutcher pedig sérülés nélkül megúszta az esetet.

A történtekre a Honda is reagált. A japán vállalat szerint nagyon örülnek, hogy Dutcher jól van, de az autó alapos átvizsgálása nélkül nem bocsátkoznak spekulációkba az okokat illetően.

Forrás: jalopnik.hu