Megmutatták a hamarosan érkező, elektromos Jeep Compass sziluettjét

2024.10.08. 06:10

  • Kedvcsinálót tettek közzé a hamarosan érkező Jeep Compass következő generációjáról.
  • A tervek szerint 2026-ban kezdődik a gyártás.
  • A típus a Stellantis STLA Medium platformjára kerül, mint például a Peugeot 3008.
  • Lesz belső égésű motoros, hibrid és tisztán elektromos változata is.

Hamarosan bemutatják a Jeep Compass következő generációját, amiből tisztán elektromos változatot is kínálnak majd Európában. Azt már elárulták, hogy az újdonság a Stellantis STLA Medium platformjára épül majd, így sok közös vonása lehet olyan modellekkel, mint a Peugeot 3008 és 5008, az Opel Grandland és a Citroën C5 Aircross.

Úgy tűnik, hogy a többi, STLA Medium platformra épülő autóhoz hasonlóan a Compass nemcsak elektromos változatban, hanem hibrid hajtáslánccal és hagyományos, belső égésű motorral is kapható lesz. Az alapokat tekintve valószínű, hogy az új Jeep az E-3008 alatt található elektromos rendszert kapja majd.

A testvérmodellek technikája alapján akkumulátor-csomagból 73 kWh-s és 98 kWh-s lesz elérhető. Kétmotoros és egymotoros, összkerekes és elsőkerekes változat is várható. Ha a Peugeot adataiból indulunk ki, akkor a hatótáv ígéretesnek tűnik: a 98 kWh-s modell esetén közel lehet a 700 kilométerhez.

Képernyőkép 2024-10-07 154456.png

A Jeep korábban kiadott egy közleményt arról, hogy a közeljövőben mely modelljeiket frissítik, illetve melyek helyett érkezik új generáció. Eszerint a mérete alapján az új Compass a szintén hamarosan frissülő Renegade fölé és a Recon alá érkezik majd. A tervek szerint a Compass gyártását 2026-ban kezdik meg Olaszországban, a Stellantis melfi gyárában.

Forrás: Motor1