Újabb gyárakat állít le a Stellantis, az egyik legnépszerűbb modell is érintett

2024.10.18. 13:58

  • A Panda a Fiat és a Stellantis egyik legnépszerűbb modellje.
  • Az autógyártó óriás azonban mégis több gyárában leállítja a termelést, amik a kedvelt modellt is érintik.
  • A Stellantis a nehéz piaci helyzettel magyarázta a leállást.

A Fiat Panda kifejezetten népszerű modellnek bizonyult a közelmúltban: annyi fogyott belőle az európai piacon, hogy az olasz gyártónak 20 százalékkal fokoznia kellett a termelést, hogy ki tudják szolgálni az igényeket. Most azonban nagyot fordult a kocka.

fiat-panda-4x40deg


A Stellantis ugyanis bejelentette, hogy a Pomigliano d’Arco, Termoli és Pratola Serra üzemekben szüneteltetni fogják a termelést, mely a Pandára is erős hatással lesz. A furcsa az egészben, hogy a modell továbbra is jól fogy: a gyártó júliusi jelentése szerint a legkelendőbb autó volt Olaszországban, az eladások pedig 21 százalékkal emelkedtek a tavalyi azonos időszakhoz képest.

A leállás okairól a Stellantis sem árult el konkrétumokat. A vállalat csak annyit közölt, hogy „nehéz a piaci helyzet", és hogy „az út kemény döntéseket tartogat, amikre nincs könnyű megoldás.". Ez már a második ideiglenes gyárbezárás, ami mostanában a Stellantis berkein belül történik. Nemrég a Fiat 500e-t és a Maserati GranTurismót gyártó mirafiori üzemben állt le a munka.

Forrás: carscoops.com