Valaki nem figyelt a soron: banális hiba bosszantja a Chevrolet Blazer EV tulajokat

2024.10.27. 16:51

  • Veszélytelen, de bosszantó hiba sújtja a Chevrolet Blazer EV tulajokat.
  • A gyártás során fordítva szerelték be az utastérben elhelyezett beszédmikrofont, így a fedélzeti kihangosító rendszerrel nem lehet telefonálni.
  •  A Chevrolet kiadott egy hivatalos hirdetményt, amiben beszámol a javítás folyamatáról. A művelet meglehetősen egyszerű.

Az autógyártás során előfordul, hogy homokszem kerül a gépezetbe, a gyártósorról legördülő autóval pedig valami nincs egészen rendben. Ha tömeges problémáról van szó, jöhet a visszahívás, ami rengeteg pénzébe kerül a gyártónak, a tulajok számára pedig bosszantó, az esetleges balesetveszélyről nem is beszélve.

Szerencsére utóbbi most nem áll fent, de ennek ellenére valaki valamit nagyon benézett a Chevrolet Blazer EV gyártósorán. Az elektromos crossover tulajdonosai arra kezdtek panaszkodni, hogy ha az autó kihangosító rendszerén keresztül telefonálnak, a vonal túlsó végén csak tompán, alig érthetően hallják a szavaikat.

2025-blazerev-visid-range-01



Kiderült, hogy a problémát egy banális gyártási hiba okozza: fordítva szerelték be a telefonáláshoz használt mikrofont, így az az utasok hangja helyett a tetőkárpit zajait veszi. Mivel ez a probléma nem veszélyezteti az utasok életét vagy testi épségét, visszahívásra nem volt szükség, de a Chevrolet így is kiadott egy hivatalos hirdetményt, amiben beszámol a javítás folyamatáról.

Szerencsére a művelet meglehetősen egyszerű, így a bátrabbak akár otthon nekiállhatnak. Elég leszedni a tetőre szerelt konzolt, majd egyszerűen kézzel megfordítani a mikrofont.

Forrás: jalopnik.com